24 January 2009

Cube Test Drive (24 Ianuarie)

Nu se putea sa nimeresc o zi mai potrivita pentru a imi testa cubu' si totodata sa ies la prima tura pe anul 2009. Soare , cald , destul noroi ... si linistea de sambata dimineata. Traseul ales a fost Dealul melcilor, cu urcare de la judetean , coborarea pana la dobrogeanu gherea , de acolo am intrat in groapa de la baza carierei, iesind la judetean din nou. Deci , traseul a continut de toate , urcari/coborari pe pietris, noroi, zapada, iarba uda, boscheti, si multi bolovani, ca doar de aia e cariera.
La prima vedere , ma simt foarte confortabil pe bicicleta, desi geometria ei nu se aseamana cu cea a bike-ului dinainte. Ghidonul e foarte comod, si probabil suspensia ii ofera aceast lucru. Lockout-ul de la furca se simte imediat, la urcare am blocat furca si a devenit rigida si dura. In schimb la coborare in viteza pe pietris e high-life fata de o furca normala :) .
Cauciucurile , si alea mi se par foarte stabile, incercam sa ma intreb cum dracu am mers atat timp cu slick-urile de pe celalalt bike. La fel pinioanele: pinionul cel mai mic de la cub e semnificativ mai mic decat ce aveam pe Altrix, deci viteaza e considerabil mai mare. Franele, nimic special, sunt promte.
In concluzie: la prima intalnire cu Analogu' sunt multumit de prestatia dansului, si il astept cu drag si la urmatoarea calareala. Si promit ca data viitoare ii dau in gura, cum s-ar zice :)

Ultima oara cand o vedeti curata...

Schimbatorul e rapid si usor de folosit.

asta-i poplock-ul, e cam stupid conceput. Ridici maneta -> se blocheaza furca si se arcuieste foarte tare maneta, iar ca sa ii dai drumu' apesi pe un mic butonas care e foarte aproape de maneta, riscand astfel sa-ti traga maneta una peste deget.

a iesit si ultimul gram de artist boem din mine... :)Traseul:

Bike route 120862 - powered by Bikemap 

3 comments:

Excepţiul said...

arata tare bine bike-ul tau.. sa-l stapanesti sanatos.

Mihai said...

Ms, asa sa fie :D

kriss13 said...

Pt poplock pune-l pe stinga cu maneta in pozitia moale aprox verticala. vei apasa cu degetu mare sting spre fata si butonul release nuti va pocni peste mina maneta.