22 August 2009

Drumu vechi - Poiana Ruia - Crucurul mare - Crucurul mic - Racadau (22 August)

Sambata dimineata, credeam noi ca v-a fi o zi frumoasa:
Ne-a mancat in fund sa cautam inceputul traseului pe care l-am gasit marti, care incepe din Postavaru si presupuneam ca e misto in partea de sus la fel ca cea de jos pe care o stiam deja. Ne-am intalnit cu un nou amic, Liviu, si am plecat la drum. Am urcat Poiana pe Drumul Vechi si pana in Poiana Ruia pe Drumul Rosu si pe o poteca adiacenta. Din Poiana Ruia am urmat banda albastra pana cand iese la dreapta poteca pe care o cautam, crucea galbena (sau crucea masii !). De aici a inceput calvarul, poteca este destul de bine marcata dar nu este umblata aproape deloc. Pe bune portiuni din traseu nu poti sa iti dai seama pe unde e poteca exact, sunt foarte multe obstacole si destul de multe urcari. Ne-am ratacit chiar pe la inceput, ne-am abatut de la poteca pe care nu o mai vedeam si ne-am trezit intr-o poiana plina cu zmeura (la urs in frigider) dar ne-am intors cam 30 de metri si am regasit poteca. Dupa multe injuraturi si mult push the bike prin balarii ne-am ratacit si a doua oara, pierdusem poteca cu cruce galbena si intrasem pe una cu triunghi galben care ajungea in Noua. Ne-am intors si am impins destul de mult la biciclete pana am regasit marcajul nostru.
Intr-un final am gasit si coborarea, care nu era asa curata cum credeam noi si care era si foarte abrupta si greu de parcurs pe bike. Singura parte frumoasa a fost ultima bucata pe care o stiam si noi si unde am putut merge cu viteza 49km/h @liviu.
La final ne-am dat seama ca eram de vreo 5 ore in padure, ne pierdusem de 2 ori, eram insetati, flamanzi si zgrariati pe tot corpul. Groaznic traseul, nu il recomand nimanui !
drumul rosu.

Poiana Ruia


road to hell.
100 de metri garduri.


Liviu


si pisica...


6 comments:

Andrei Soimu said...

frumos.

Mihai said...

Excelent, doar ca suntem rastigniti la picioare de la toate balariilea alea.

Blog Admin said...

Salutare Mihai!
Nu stim exact cand, dar vrem sa facem un salt si mai indraznet in Cheile Rasnoavei. As vrea sa vii si tu cu noi si daca sa poate sa ne imprumuti camera ta "Hero", pentru ca cei care o sa se arunce sa o poarte pe cap. Cred ca ar iesi un material fain! O sa mai avem un cameraman cu un Sony pe margine care o sa filmeze de acolo. Ce zici?
Mutzam!
Cata Gabor

Mihai said...

@Cata Gabor, imi lasi un email de-al tau sau ceva?

mihai_siman@yahoo.com

Annelise said...

Am parcurs acest traseu ieri ,din Racadau spre Crucuru Mare.Un traseu lung si neumblat chiar dificil pe alocuri.

Gergely said...

crucea ma-sii intr-adevar; am parcurs si eu acest drum si era foarte dificil... regret ca nu am gasit blogul tau mai devreme sa stiu la ce sa astept... pe de alta parte, peisajul e frumos... :)