25 January 2009

Dambu Morii (25 Ianuarie)

Alta zi frumoasa...traseul de azi: Crinului, Calea Bucuresti, Darste, DN1, Dambu Morii, imediat dupa pod am facut stanga, si am tinut raul pana la bunloc, pe langa padure. La revenire am intrat in gara din Darste si am mers pe langa linii pana pe Crinului, si acasa .
M-am noroit ca la nebuni!

Dupa DarstePacat de zona, imi amintesc ca acum 3-4 ani , aici era doar o pajiste mare, cu iarba scurta, zona perfecta pt gratare in weekend. Acum, noroi, case in costructie, garduri, si multe gunoaie.ROMANIA


Gara din DarsteAm patat brandu :P
Traseul:

Bike route 120846 - powered by Bikemap 

24 January 2009

Cube Test Drive (24 Ianuarie)

Nu se putea sa nimeresc o zi mai potrivita pentru a imi testa cubu' si totodata sa ies la prima tura pe anul 2009. Soare , cald , destul noroi ... si linistea de sambata dimineata. Traseul ales a fost Dealul melcilor, cu urcare de la judetean , coborarea pana la dobrogeanu gherea , de acolo am intrat in groapa de la baza carierei, iesind la judetean din nou. Deci , traseul a continut de toate , urcari/coborari pe pietris, noroi, zapada, iarba uda, boscheti, si multi bolovani, ca doar de aia e cariera.
La prima vedere , ma simt foarte confortabil pe bicicleta, desi geometria ei nu se aseamana cu cea a bike-ului dinainte. Ghidonul e foarte comod, si probabil suspensia ii ofera aceast lucru. Lockout-ul de la furca se simte imediat, la urcare am blocat furca si a devenit rigida si dura. In schimb la coborare in viteza pe pietris e high-life fata de o furca normala :) .
Cauciucurile , si alea mi se par foarte stabile, incercam sa ma intreb cum dracu am mers atat timp cu slick-urile de pe celalalt bike. La fel pinioanele: pinionul cel mai mic de la cub e semnificativ mai mic decat ce aveam pe Altrix, deci viteaza e considerabil mai mare. Franele, nimic special, sunt promte.
In concluzie: la prima intalnire cu Analogu' sunt multumit de prestatia dansului, si il astept cu drag si la urmatoarea calareala. Si promit ca data viitoare ii dau in gura, cum s-ar zice :)

Ultima oara cand o vedeti curata...

Schimbatorul e rapid si usor de folosit.

asta-i poplock-ul, e cam stupid conceput. Ridici maneta -> se blocheaza furca si se arcuieste foarte tare maneta, iar ca sa ii dai drumu' apesi pe un mic butonas care e foarte aproape de maneta, riscand astfel sa-ti traga maneta una peste deget.

a iesit si ultimul gram de artist boem din mine... :)Traseul:

Bike route 120862 - powered by Bikemap 

23 January 2009

Cube Analog

Mi-am luat Cube ! Cube Analog :)
M-a costat 1450 Ron si bineinteles ca am luato' de la PlayBike, si pe aceasta cale vreau sa ii multumesc lui Cipri si colegului sau pentru intelegere.

Date tehnice:
Modelul este din 2008 si difera putin fata de cel prezentat pe situl cube-bike.de , si anume furca: e un Rockshox Dart 3 in loc de Suntour XCM Lockout 80mm. Ceea ce ma incanta de altfel.

Marime cadru: 18"
Tip cadru: Alu Lite 7005 RFR-Geometry
Angrenaj: Shimano M442, 175mm
Foi Angrenaj: Shimano 42/32/22
Butuc pedalier: Shimano
Lant: Shimano HG40
Schimbator fata: Shimano Deore FD-M531-6
Schimbator spate: Shimano Deore RD-M531-S
Ghidon: Ritchey OE
Pipa: Scape
Grips: Cube
Maneta frane: Shimano Deore BL-M511-L
Butuc fata: Shimano VR:RM40/HR:RM30
Butuc spate: Shimano VR:RM40/HR:RM30
Spite: DT Swiss
Sa: Scape Active 4
Greutate: 13kg
Sunt f impresionat de cum merge, mai ales furca/suspensia, schimbatorul e f rapid, si ... detaliile ma rup, vreau sa zic sa scrie Cube pe peste tot pe ea , pe manere , pe frane, pe butuc, pe cadru, pe cauciuc, pe masa'n cur. In orice caz ard de nerabdare sa ma dau prin noroi cu ea :D , dar tre sa plec la munca ... revin cu impresiile de dupa.

P.S. Concediu placut Cipri si mersi inca odata.