18 March 2010

Antrenament caramidaAzi am incercat in premiera un antrenament "brick" - in traducere caramida. Acest tip de antrenament este specific triatlonistilor si duatlonistilor si consta intr-un antrenament normal de ciclism urmat imediat de o alergare. Practic este o simulare a ultimelor 2 etape dintr-un triatlon sau duatlon. Aceasta combinatie iti obisnuieste corpul cu transferul de la un sport la altul, cu senzatia de picioare grele dupa pedalat si poti exersa tranzitia dintre cele 2 etape.
Am inceput in casa pe trainer cu o ora de anduranta dupa care am incercat sa ma schimb si sa ies la alergat cat mai repede. Am observat ca tranzitia este destul de dificila, desi aveam toate hainele langa mine mi-am regasit cu greu atentia necesara sa ma schimb, sa ma incalt si sa o iau din loc rapid. Totusi nu mi-a luat mai mult de 3-4 minute, probabil tranzitia e unul din lucrurile pe care le exersezi pana iti iese perfect.
Alergatul a fost mai placut decat ma asteptam, eram deja bine incalzit de la pedalat si totul a mers perfect. Jumatatea de ora de alergat pe asfalt a trecut repede si am mai facut o tranzitie, de data asta mai rapida, spre dus.

Asadar interesant e antrenamentul "caramida". Nu stiu de ce se numeste asa dar eu sper sa nu-mi simt muschii ca o caramida maine. Pe curand ...

P.S. Cat timp am stat pe trainer m-am uitat la un film interesant pe care il recomand pasionatilor de antrenamente in fata monitorului: Off Road to Athens - trailerul mai jos:

No comments: