02 April 2010

La ciclista in jurul Brasovului

"La ciclista"... asta scrie pe mtb-ul ei si "ea" e ciclista mea :)
Am profitat de faptul ca suntem in concediu amandoi si bineinteles de vremea buna de afara si am plecat la un antrenament, sau tura cat de cat mai serioasa pentru ea. In prima faza am iesit de-a dreptul pe camp de la Carefour pana pe centura orasului si de acolo am mers pe langa raul Timis pana in Darste (in speranta ca putem traversa raul la un moment dat, dar nu prea...). Prin Darste spre Bunloc la telescaun, unde am facut o pauza de admirat parapantistii la soare si de acolo in Noua, la lac. De ceva vreme tot caut drumul care uneste Noua de Astra dar nu am avut niciodata ocazia sa-l caut calumea. Acum s-a ivit oportunitatea si am urcat amandoi deasupra cartierului in padure si pe un forestier placut pana in spatele liceului Astra (zona foarte linistita cu multe cabanute, locuri de gratare si izvoare). Prin zona am gasit si un geocache(KA12-BV Metrom), am ascuns bike-urile in padure si am urcat pe un mic varf pentru comoara si o panorama superba.
Pana acasa la vale... si o bere fara alcool in fata blocului, si cred ca acum a inteles si ea importanta berii de dupa o tura ;)

Traseul GPS

P.S. Am pus o melodie la inceputul postului pentru ca imi face placere sa o ascult cand citesc ce-i mai jos, poate va regasiti si voi int-acelasi sentiment...


Primul semn de avertizare de genul pe care il vad in Brasov, desi la noi misuna ursii peste tot
Izvorul Honterus si cubuletu meuComoara...


...si panoramabicicletele pitite in padure...

6 comments:

Mihai-Sorin Sirbu said...

Faina tura! Aici in .de asteptam sa se opreasca ploaia :)
Ce GPS folosesti?

Mihai Siman said...

Nu folosesc nici un GPS, traseele de bike sunt hand-made si geocacheing-ul in fac dupa ureche si insticte proprii.

Constantin said...

Felicitari pt tura!
Chiar gasesti geocache-urile fara GPS?! Io credeam ca fara nici nu se poate...

Mihai Siman said...

se poate ! Toate geocachurile gasite pana acum le-am gasit fara GPS. Am pe telefon o aplicatie cu toate indiciile comorii si ma mai documentez de acasa uitandu-ma pe google earth.
Una singura m-ia pus probleme grave pana acum, geocachul de la Biserica Neagra (pe care nu l-am gasit nici in ziua de azi)

Lothar Krupka said...

Salut Mihai! Tot din zona Glaxo, de la Metrom, se poate ajunge pe un fost drum forestier in culmea dealului ce delimiteaza Racadaul de Metrom. Traseul a fost foarte fain pana la o furtuna de acum 2 ani, cand s-au prabusit foarte multi copaci peste drum. Traseul e oricum fain, dar un pic mai dificil... Dupa ce urca pe coana dealului, coboara in racadau la derdelusul de langa scoala 4 de pe Jepilor.

De la izvorul Honterus (il stiu de vreo 14 ani, dar habar n-aveam ca-i zice asa...) mai e un drum forestier care urca pe valea aia. Am avut o singura data curiozitatea sa merg pe el, dar se termina intr-o poteca destul de abrupta (din cate mi-a spus cineva), si care pare sa iasa pe dealul de langa barajul din Racadau. Ar merita cercetata si zona aia.... ;) Ne bagam?

Mihai Siman said...

Salut, cunosc si traseul spre racadau si cel care urca pe langa izvor pana sus, le-am facut pe toate in trecut. Doar cel spre noua imi era necunoscut pentru ca nu am apucat prea des prin zona aia.

Daca te intereseaza ture, putem oricand sa purcedem, unde vor rotile din fata sa ne duca...