27 May 2010

Racadau (mtb-geocaching)

Pierdut in regatul ursilor... Racadau - cea mai des calcata zona de catre ursi din Brasov.
Trebuie sa recunosc ca aventura dupa geocachuri de unul singur in aceste zone este o nebunie curata chiar si pentru mine. Desi sunt brasovean si teoretic ar trebui sa fiu obisnuit cu ideea ursilor de la noi, azi am avut inima cat un purice cand pedalam la deal prin padurea deasa de deasupra cartierului Racadau. Sa ma fi vazut cum fluieram si cantam de unul singur pe bike de frica sa nu dau nas in nas cu vreun Martinica (nu am voce si nici talent la cantat deci probabil m-as fi facut si de ras daca ma auzea cineva.)
In orice caz am batut multe trasee si carari de padure, departe sau aproape de oras, dar niciodata nu am intalnit ursul, probabil si pentru ca mergem in grup, facem scandal, tipam, franam, etc ... si probabil asta ii avertizeaza din timp. Totusi un spray paralizant nu mi-ar strica in buzunar, nujt daca are efect sau nu dar sunt sigur ca nu vreau sa ajung la 3 metri de un urs si sa ma apuc sa testez metoda. Pe caini in schimb ar merita incercat, sunt atacat din ce in ce mai des zilele astea.

Un post anterior - Cum sa te aperi de urs
Pe aici cantam...


2 comments:

Constantin said...

M-am inatlnit cu ursu de cateva ori:
- ursoaica cu pui in padure in Noua (15 m)
- un pui de urs m-a fugarit pe Tampa acu cativa ani (10 m)(film pe YouTube)
- un urs a vrut sa ma insface in Caraiman (creasta lui Zangur) dar s-au rupt jnepenii sub el si a alunecat la vale (2 m); a mai incercat odata si iarasi a alunecat pe zapada; dupa aia a fugit la valea pe creasta; am inceput sa tremur de frica la 2 minute dupa asta :-)
- tot in Caraiman un ditai ursanu la vreo 150 m
- in Costila un urs venea fugind spre noi (a fost alungat de la refugiu); am inceput sa urlam si si-a schimbat directia

Aaa si sa nu uitam ca am cosmaruri cu ursi destul de des :-).

billy13 said...

din ce am auzit eu, sprayul paralizant nu are efect asupra cainilor (eu personal nu am incercat) si banuiesc ca nici asupra ursilor. poti incerca cu un electrosoc, face un zgomot infiorator .
sunt curios sa urc si eu cu bike-ul pe unde ai mers tu, dar, vorba ta, singur e cam naspa .