11 July 2010

Pe coama Lempesului


Va marturisesc ca m-am indragostit! De 2 saptamani nu am mai reusit sa dau o pedala, ocupat cu mutarile la casa noua am fost retinut total. Dar sambata mi-am gasit o portita si am reusit sa ies, sa-mi fac damblaua. Acum ca m-am mutat mai in centrul Brasovului nu prea stiam unde sa merg, dar dupa o mica cercetare a hartii pe net am hotarat sa cercetez zona, Sanpetru - Harman - premiera pentru mine.
Va spuneam ca m-am indragostit, de un deal! Dealul Lempes care adaposteste la poalele lui comuna Sanpetru. Auzisem de el si il cunosteam oarecum din facultate, de pe el se ridica baietii cu parapantele si aerodromul la care am mai avut si eu treaba e in apropiere.
Lempesul este o rezervatie naturala cu o suprafata de 274,5 ha. A fost inscrisa in lista zonelor naturale protejate, de interes national, sub numele Dealul Cetatii - Lempes. Are aspectul unei culmi alungite pe directia nord-est si sud-vest, ce culmineaza cu Vf. Cetatii (704 m), prelungire a Muntilor Baraoltului, dincolo de valea Oltului care-i traverseaza.
Am prins o zi superba, calda si placuta; asta si zona au facut din tura mea timida o super iesire. Am descoperit un deal excelent pentru antrenamente si m-am distrat de minune. E aproape de casa, e scurt, e mic, are pante al dracu' de inclinate, un single track curat pe coama dealului si o coborare foarte placuta pe versantul estic. Nu stiu daca m-am extaziatat din cauza ca imi lipsea o iesire sau doar din cauza zonei, dar mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa revin la ture prin zona.

Traseul GPS1 comment:

Constantin said...

Fain locul. Desi am umblat des pe la Sanpetru nu am apucat sa urc pe deal niciodata...

Padurea e intr-adevar exotica.