16 May 2011

Deasupra HerrenberguluiHerrenberg, orasul de la poalele rezervatiei Schönbuch, care pe mine m-a fermecat de la prima vedere. Inainte sa plec din Romania cautam pe internet locuinte si de pe atunci m-a atras foarte mult acest oras dar din pacate nu am nimerit sa locuiesc chiar in el, sunt la 5 km departare.
Din putinele contacte pe care le-am avut cu rezervatia Schönbuch am concluzionat ca sunt atras foarte mult de coasta vestica a parcului, deasupra Herrenbergului. Zona e putin mai exotica, coasta destul de abrupta ofera multe trasee perfecte pentru mountain biking. Deja sunt cam satul de forestiere largi si plate sau piste asfaltate in mijlocul padurii iar pe coasta asta am fost oarecum surprins sa gasesc single trail-uri tehnice si periculoase, coborari abrupte si cateva catarari interesante. Panoramele nu lipsesc nici ele, din 10 in 10 minute se da la o parte padurea si esti nevoit sa te opresti sa admiri tinutul... cam in orice directie te-ai uita o sa vezi Padurea Neagra in departare.
Saptamana trecuta am tras cateva ture dupa munca, mai scurte si de cercetare. M-am aventurat aproape de casa asa ca am cautat sa invat cat mai mult din coasta aceasta a rezervatiei. Curand sper sa pot monta un film cu tema asta ca sa puteti vedea despre ce vorbesc, deocamdata doar cateva poze... Deasupra HerrenberguluiEu am trecut, dar Adi are coarnele mai late...Cine a zis ca in Brasov e cea mai ingusta straga din Europa?
2 comments:

maximilian said...

Treaba asta cu "cea mai" e o vrajeala tipic romaneasca, pentru ca noua ne sta in sange sa ne laudam. De preferinta cu ce nu e al nostru. Pana si in Sibiu sunt strazi mai inguste, doar ca nu le-a declarat nimeni strazi. Oricum, interesant cum s-a mutat Mountainbike Brasov in Germania! :)) Pozele sunt frumoase, keep it up!

Mihai Siman said...

Clar....

M-am gandit sa schimb denumirea blogului, dar sa dau vrabia din mana pt cioara de pe gard !?