15 May 2011

Tübingen
Dupa cazatura de sambata de pe langa Calw, Adi s-a resimtit asa ca duminica am plecat singur sper o noua destinatie. Mi-am stabilit un traseu pana in orasul Tübingen aflat cam la 28 km de casa, integral pe sosea si piste de bicicleta. Defapt la un moment dat m-am gandit sa facem o tura pe sosea prin care sa inconjuram toata rezervatia naturala Schönbuch, ar fi cam 100km iar pana in Tübingen ar fi cam o treime din acel tur.
Am profitat la dus de lipsta lui Adi si am calcat-o foarte tare, ajungand in Tübingen in aproape o ora de la start. Am trecut prin Herreberg si m-am oprit in centru ca sa fac cateva poze pentru ca mi s-a parut extrem de frumos. Traseul a intrat prin toate satele de la marginea sudica a Schönbuch-ului, sate mici si traditionale cu biserici catolice impunatoare si case linistite inconjurate de verdeata multa si de flori.
Am ajuns gafaind in Tübingen dar am avut timp sa-mi revin pentru ca orasul e super frumos si chiar a meritat sa hoinaresc putin prin el. Seamana putin cu Sighisoara noastra: multe biserici si case vechi urcate pe niste mici dealuri iar la astea se adauga o multime de restaurante stradale si terase de vara si un rau plin cu gondole pentru turisti.
La intoarcere am urmat acelasi traseu dar soarele foarte puternic si oboseala m-au invins sper final. Am ajuns destul de ametit acasa dar satisfacut de locurile vazute si tura reusita.

Mai multe poze aici: Gärtringen - Tübingen
Traseul GPS aici: Bikemap

No comments: