30 June 2011

Fahradtehnik Training ... and drinks
Saptamana trecuta baietii din echipa Frorider ne-au invitat la un antrenament mai special, un fel de team building anual de al lor. Ideea e simpla - toata echipa se strange si vine un tip pe numele lui Arndt Röhm, o fosta legenda a trialului pe bicicleta, ca sa ne invete trick-uri specifice aceastei ramuri a ciclismului.
Ne-am intalnit intr-o margine de padure la un fel de cabana, defapt resedinta unui club de trial pe biciclete si moto-trial, intr-o marti, dupa munca. Eram putin rezervat cu privire la trick-urile pe care tipul respectiv avea sa ni le arate avand in vedere micul soc avut cand l-am vazut pentru prima oara. Ca idee Arndt era un tip pe la 50 si de ani, cu putina burta, intr-un trening clasic de gratargiu si cu un mtb vechi si simplu. Dar aparentele inseala mereu, tipul nu si-a iesit din mana nici acum si ce stie se pare ca stie calumea; ne-a aratat unele lucruri pe care nu cred ca o sa le pot face vreodata, lucruri care pentru el pareau atat de simple... Odata ce ne-am dat putin drumul lucrurile au inceput sa fie distractive, ca sa fiu mai concis am inceput cu ceva pivotari cu roata de spate in jurul unor jaloane, apoi tehnici de urcare a unor trepte inalte si ude, o mica bucla pe teren foarte accidentat in care trebuia sa executam o pivotare si o catarare pe un europalet, bunny-hop peste un obstacol, stat pe loc fara frane si la final inca o portiune de traseu accidentat cu diverse abordari.
Ideea in sine si lucrurile pe care le-am invatat acolo au fost foarte interesante, cu putina practica cred ca chiar o sa se prinda ceva de mine cu timpul, cel putin pivotarea rotii din spate o exersez la fiecare oprire acum, parca mi-a ramas pe creier.
Norocul nostru a fost ca a doua zi am avut concediu de la statul german, pentru ca dupa antrenamentul acela ne-am apucat de gratare si bineinteles de bere. Nu as fi pariat nici in ruptul capului ca seara se v-a termina tarziu si cu lupte grele. Am facut un foc imens intr-un butoi si langa el am baut si am povestit pana la 4 dimineata. A doua zi nimeni nu a mai fost bun de nimic... clasic!

Multumesc Markus, Mike, Andrej, Swen si restul echipei pentru invitatie. Vielen dank jungs!

Mai multe poze puteti vedea aici: Fahrtehnik Trial TrainingNo comments: