20 November 2011

O toamna de vis
Pentru mine anul asta a adus multe schimbari si cea mai importanta e clar venirea mea in Germania. Odata cu schimbarea aerului s-a schimbat putin si clima, eu sunt un brasovean obisnuit cu noroi prin padure, zapada, ger si multa ploaie iar aici am dat peste o toamna placuta si foarte lunga. Azi e 20 de noiembrie, stau in maneca scurta pe balcon si beau o bere dupa tura de mtb de dimineata. Clima asta favorabila, lipsa ursilor si a lupilor si faptul ca proiectul de la munca s-a mai relaxat mi-au permis sa imi incep antrenamentul de iarna asa cum nu se putea mai bine.

De luni pana joi alerg cand vin acasa vreo 6 km pe la marginea satului, cu toate ca de cele mai multe ori vin tarziu acasa. O frontala si un buff la gura si evident lipsa ursuletilor din padure ma ajuta sa imi vad de alergari linistit chiar daca e trecut de ora 8. De cele mai multe ori dupa ora 5 e ceata peste tot si chiar si cu frontala e greu sa vezi mai mult de 3 metri in fata, probabil ca acasa nu as fi avut tupeu sa ies la alergat in conditile astea.
Vinerea fac pauza iar sambata alerg din nou dar de data asta mai mult si pe niste poteci foarte frumoase din rezervatia naturala din apropiere. Iar duminica e rezervata turei mele preferate de mtb - 38 de km de single trailuri, cateva catarari mici si cateva coborari tehnice prin rezervatie. De obicei plec de dimineata cand inca e ceata (de fiecare data cand merg prin ceata imi aduc aminte de Geiger 2010, catararea spre varf) si pe la jumatea turei iese soare si inroseste toata padurea, acasa ies pe balcon si savurez o bere. Ce pot sa-mi doresc mai mult?
Pana acum ma simt foarte bine si o sa mentin programul asta pana la jumatea lui decembrie cand o sa vin acasa in vacanta (acasa improvizam ceva, merg pe mana lui Liviu ;) ).
Am intentionat la un moment dat sa particip si la un semi maraton pe 5 decembrie (Crosul Mos Nicolaie) dar inscrierile au inceput pe 13 noiebrie si cele 3000 de numere s-au epuizat in cateva zile :(( . Imi e foarte dor de concursuri, trebuie sa recunosc asta, probabil ca 2-3 concursuri mi-ar fi facut toamna mult mai frumoasa.

Si ca sa ma abitionez si mai mult m-am inscris la ''Cupa iernii'' - e aici in Germania un site care anual organizeaza o cupa a pasionatilor de antrenamente in sezonul rece. Ideea e foarte faina, te inscri singur sau in echipa cu prietenii si iti aduni pe situl lor minutele de antrenament pentru care primesti puncte (de genul: 4 puncte - 60 de min de ciclism, 1 punct - 40 de min de alergat, etc). Competitia e din 7 noiembrie pana in 25 martie daca nu ma insel si evident la final vedem cine a fost mai sarguincios. In momentul de fata eu sunt pe locul 1619 cu aproape 10 ore de antrenament si primul clasat are 60 de ore... no comment. http://winterpokal.mtb-news.de/

Sper sa ne auzim curand, cu vesti bune bineinteles, sa-mi tineti pumnii (pe movescount) si pana data viitoare va doresc spor la antrenamente. Va las cu cateva poze din toamna mea: