23 October 2012

Cine exploreaza descopera


Am venit aici in Germania acum aproximativ 1 an si jumatate, pe vremea aceea nu stiam mai nimic, eram al nimanui si totul era nou din multe puncte de vedere. Nu stiam la ce sa ma astept de la imprejurimi si nici nu cunosteam pe nimeni care sa iti arate zona sau cu care sa fac ceva schimburi de cunostinte. Dar incet incet lucrurile s-au imbunatatit, am descoperit ca imi place foarte mult sa explorez zone necunoscute asa ca foarte curand dupa ce am ajuns acolo am inceput sa ma plimb orbeste pe unde parea mai interesant si pe unde vroiau potecile sa ma duca. Am cunoscut curand si un club de ciclism de la mine din sat, practic un grup de prieteni care se dau destul de serios, ei mi-au aratat multe trailuri, coborari si zone ascunse de ochiul turistului de rand.
Am combinat informatiile de la ei cu explorarile mele si am facut din asta o pasiune pe care nu stiu cum sa o numesc sincer. In primele 6 luni m-am rezumat la a cunoaste o zona cat mai vasta in jurul casei dupa care mi-am pus in cap sa imi creez un traseu de mtb cat mai pe gustul meu. Am cercetat putin harta si am plecat la drum ... De atunci si pana acum aproape la fiecare tura traseul meu s-a lungit, s-a imbunatatie, a castigat in spectaculozitate si in tehnica. Am incercat sa aleg zone cat mai tehnice si sa elimin monotonia din segmentele plictisitoare. Si dupa un an de munca si cercetare sunt foarte mandru de traseul meu, in starea finala are un jur de 33 de km cu 700m de catarari si este de departe traseul meu preferat de mtb. Contine multe zone tehnice, single trailuri inguste, multe dintre ele foarte rapide, poteci de padure, cateva mici catarari care sa ma tina in priza, coborari delicioase, 2 grupuri de serpentine si cred ca cel mai important - peisaje spectaculoase.

Cel mai probabil ca nu o sa ma opresc aici si o sa continui sa imbunatatesc traseul, adevarul e ca rezervatia naturala Schönbuch din apropiere imi ofera o diversitate si un potential urias pentru a-mi dezvolta traseul. Anul aceasta am inceput sa alerg mai mult si bineinteles ca am conceput pe acelasi principiu mai multe trasee de trailrunning pe langa casa, de diferite lungimi. Cateva dintre potecile pe care le folosesc le-am descoperit si prin turele de potecareala pe care le-am facut cu amicii, pozele din blogul acesta sunt din 2 ture: una in Padurea Neagra si una pe un traseu din rezervatie care imi place foarte mult - Jägerweg Rohrau (traseul vanatorului).
Pentru a face traseul de MTB mai cunoscut am creat pe STRAVA 15 segmente care se succed pe care oricine poate sa se dea si sa incerce sa castige titlul de ''king of the mountain''. Deci, cine stie, daca sunteti in apropiere va provoc sa incercati si voi.

Mai multe poze de la cele 2 ture de potecareala gasiti aici: Schwarzwald   si   Rohrau Jägerweg
No comments: