03 November 2012

Bad Urach Wasserfall - Wandern


Cascada de apa de la Bad Urach, o regiune splendida despre care neaparat trebuie sa va povestesc. Aici am mers la o tura cu consatenii nostrii romani si cu ocazia asta am descoperit o regiune superba cu un potential urias pentru ture de potecareala sau de mtb. Bad Urach este o statiune balneoclimaterica cam la 50km de mine care e inconjurata de 5-6 varfuri/dealuri al naibii de frumoase. Practic oraselul este intr-o vale imprejmuita de piscuri impadurite si pe aceste varfuri se afla tot felul de atractii turistice: de pe unul se varsa o cascada, pe altul sunt ruinele unui fost castel, etc.
Zona am descoperit-o intamplator cautand pe net un loc aproape unde putem trage o tura de trekking usoara. Am gasit mai multe trasee gps descrise in amanunt dar l-am ales pe cel mai vestit din zona, un traseul de cam 8km care trece pe sub cea mai mare cascada de apa din zona, urca la ruinele fostului castel dupa care coboara in centrul orasului. Mai multe detalii despre traseu gasiti aici: Detalii Tura. 
Cel mai tare punct de atractie a fost evident cascada, care parca se varsa din nimic, din radacinile unor copaci, cade 37 de metri si mai curge inca 50 de metri prelinsa pe stanci pana ajunge intr-o albie normala. Verdele padurii cu apa aia cristalina fac un adevarat spectacol pentru orice turist care trece prin zona. Am o vaga impresie ca la iarna cand o sa ingheate apa ar trebui sa fie demential aici. Nici ruinele castelului nu au fost mai prejos, de sus e o priveliste superba cu vedere de jur imprejur. Aici am mancat ce am avut prin rucsaci si ne-am retras jos unde ne-a asteptat o gradina de vara cu bere buna si o mini piscina cu apa de izvor rece ca mortu' in care turistii pot sa isi linisteasca picioare obosite de la atata calatorie.
Categoric o sa revin in zona, e prea frumos si cred ca am vazut doar o mica parte din ce ascunde Bad Urach-ul.

Mai multe poze puteti vedea aici: Bad Urach

P.S.: Daca ''diaspora'' ma aude sa-si noteze in calendar o posibila tura cand or fi temperaturi multe sub 0.