22 November 2012

Dagersheim Waldlauf - Schönbuch Cup

Dagersheim Waldlauf - o noua etapa din Cupa Schönbuch, ultima proba de rezistanta inaintea Duatlonului de la Brasov, la care sunt foarte bucuros sa va anunt ca intentionez sa particip anul acesta.


Etapa a 5-a din cupa s-a desfasurat in Dagersheim, un sat din apropiere, cu aceasi 10 km de alergat dar de data asta pe un traseu plat trasat prin padurea de la marginea satului. La start au venit parca mai putini participanti ca de obicei, doar 380, dar eu aveam cursa mea in cap, cu mine insumi. Nu vroiam sa ma accidentez in nici un fel cu o saptamana inainte de duatlon dar in acelasi timp din cauza profilului etapei aveam ocazia sa imi dobor recordul de timp pentru 10km.
La start am plecat ca de obicei de pe la mijlocul plutonului iar in primul kilometru nu prea am putut avansa din cauza drumului ingust din padure. Dupa chiar primul minut mi-am amintit de Dora, oare ea nu participa azi, ar fi tare fain sa ma mai intrec cu batrana alergatoare. Nu am apucat sa-mi termin ideea in gand ca am si zarit-o pe Dora la cateva persoane in fata mea, de data asta nu ma mai invinge. Am depasit-o hotarat si nici ca am mai vazut-o pana la final, mi-am invins intr-un final etalonul :).
La cursa a participat si Liviu asa ca dupa ce l-am ajuns din urma am mers in spatele lui pentru tot restul cursei, iar el la randul lui i-a tinut urma unui tip inalt si cu pasul mare. Ritmul a fost unul bun si constant, doar in ultimii 2 km ''prajina'' din fata a marit pasul si am ramas putin in urma. M-am simtit destul de bine si in largul meu cu toate ca ritmul a fost impus aproape toata cursa. Am reusit sa revin in urma lor in ultima tura de stadion inainte de finish si din virtutea vitezei i-am depasit pe amandoi in ultima secunda. Am terminat pe locul 103 la general si 21 la categorie cu timpul: 43:51.
Am reusit sa imi imbunatatesc recordul fara sa ma accidentez in vreun fel, a fost o cursa faina si m-am convins cu ocazia asta ca sunt pregatit pentru weekendul urmator ;)

Mai multe poze puteti vedea aici: Dagersheim Waldlauf 10K - Schönbuch Cup

P.S.: Ultima etapa din cupa Schönbuch am ratat-o din pacate pentru ca aveam alte planuri dar mi-ar fi placut tare mult sa particip. Se numeste ''alergare la lumina lunii'' si startul a fost seara tarziu. Poate la anul sa prind toate etapele...

Ca de moarte fugeam aici :))

No comments: