14 January 2013

Group Trailrunning


Diaspora strange randurile! Viata departe de casa nu e usoara, asta va asigur. Initial e bine, dupa care parca nu mai e chiar asa bine, dupa care totusi e bine dar lipseste una alta si tot asa. Unul din lucrurile care ma ajuta pe mine in momentele alea de cumpana sunt iesirile cu romanii. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, romanii pot fi cei mai mizerabili oameni pe care ii intalnesti in Europa, sau oriunde altundeva unde pot ajunge, dar in acelasi timp pot fi o alinare placuta. Mie nu imi place sa cred in tampeniile de genul asta asa ca apreciez persoana in sine orice culoare sau natie ar avea.
Ce vreau sa zic e ca il am pe Mishu aproape in Heidelberg si pe Sebi care e proaspat venit, la o aruncatura de bat, in Augsburg, si gasca asta ma face sa ma simt acasa de fiecare data cand ne reunim.
Cu ocazia unui balci sau berar sau oktoberfest, tinut in Stuttgart (Wassenfest), i-am sumonat pe toti la mine ca sa bem, sa ne radem si nu in ultimul rand sa alergam impreuna. Lucru inedit pentru mine, nu am alergat niciodata in grup. Am mai alergat eu cu unu sau cu altul ocazional dar in grup mai mare, cu fete cu tot, e cu totul altfel. Si sa fiu al naibii daca nu a fost fain!
Des, antrenamentele mele constau in epuizari mai mult sau mai putin maxime, solitare si cateodata chiar sacaitoare. Deseori uit defapt care e farmecul si care e treaba, de ce imi place trailrunningul, iar tura asta mi-a reamintit. Trailrunningul il consider mult peste alergatul clasic de asflat sau de plat - e genial, e ud, e inclinat, e verde, e moale, e tot ce imi doresc sambata dimineata cand sunt indopat de nervi dupa o saptamana de munca. Dar se pare ca trailrunningul in grup e si mai reusit, e vorba de natura, de prieteni, de o poza pe drum, de o gluma pe catarare, o groaza de momente de nepretuit pe care singur rar le intalnesc.
Tura noastra a fost faina, scurta sau lunga, grea sau usoara, fiecare dupa puterile lui - am alergat-o impreuna si asta a fost tot ce a contat. A, nu, a fost doar prima tura de genul asta... si asta a contat! Mersi de tura, stiti voi care...

 
Mai multe poze: Group Trailrunning Schönbuch

Parerea lui Mishu: Bere si trail running in Schönbuch
 

 

No comments: