25 April 2013

Magstadtlauf


Magstadtlauf este ultimul cros al cupei de iarna din regiune iar eu inca sunt pe locul 3 in clasamentul general (categoria de varsta) dupa cele 3 etape de pana acum. Daca nu eram in situatia asta cu clasamentul ala nenorocit nu as fi participat sincer... Dupa ce am venit din concediu parca nimic nu mai este la fel, iarna inca troneaza si m-am saturat pana peste cap de alergat in conditii neprielnice. Dupa Spania, calului nici ovazul nu-i mai place! Ca sa fie lucrurile si mai tensionate, in dimineata concursului m-am trezit cu sunetul ploii in pervazul dormitorului. Putin mi-a lipsit sa imi bag ceva in el concurs si sa merg la sauna sau si mai bine sa imbratisez canapeua pana seara tarziu, dar totusi am fost impins pe usa afara.
Ploaia s-a oprit pana la urma si spre bucuria mea m-am intalnit cu Markus la start. El participa la semimaraton iar eu nu aveam chef de doborat recorduri sau de impresionat publicul asa ca am hotarat sa fac pe iepurele si sa incerc sa ii duc ritmul lui Markus pe primii 10.5km, undeva pe la 45min, astfel incat sa poata termina semimaratonul intr-o ora jumatate.
Strategia parea simpla dar din nou ''am furat-o'' la start, inca odata imi dovedesc ca motoarele mele pleaca greu. Se pare ca oricat de bine m-as incalzii inainte de cursa, primii 4-5km sunt pe la 70-80% din capacitate doar. Dupa primul km l-am pierdut pe Markus si pana la km5 s-a indepartat de mine pana se facuse cam un minut intre noi. Am tras si am suferit in spate ca un caine dar nu am putut sub nici o forma sa accelerez. In primii kilometrii ma dor toti muschii si toate organele si cel mai nasol e ca nu pot sa gasesc nici un ritm in care organismul sa reuseasca sa elimine suficient de repede acidul lactic din muschi.
In momentul in care nu mai imi simt muschii arzand (km 5) stiu ca am trecut peste aceasta incalzire si totul e usor si placut. De acolo mi-a fost oarecum usor sa il ajung pe Markus, m-am apropiat incet incet pana la km 6.5 cand am ajuns langa el. Mi-am tras sufletul cateva clipe si am inceput sa il trag dupa mine ca sa scoatem timpul propus. Pe final m-am simtit chiar extraordinar de bine, catararile le-am abordat in forta si nu am avut nici un fel de probleme. Ultimul km a fost in catarare dar am rezistat bine, am reusit sa trecem linia in exact 45 de minute. Markus a preferat sa nu mai continue semimaratonul desi eram inca in timpul propus, nu se simtea nici el prea bine.
Am terminat cursa pe locul 54 iar clasamentul general s-a dus naibii din pricina schimbarii regulamentului de punctare al cupei, astfel am fost declasat de baietii rapizi care nu au participat la toate etapele. Dar chiar si asa sunt bucuros de un loc 10 la finalul cupei de iarna. O zi buna ''la birou'' pana la urma, desi sunt in continuare sictirit si satul de antrenamente pe frig. Vreau primavara!
Sunt foarte bucuros de faptul ca nu am avut nici o problema la genunchiul stang, dupa cursa din Spania mi s-a confirmat ca problemele avute par rezolvate. Aparent stretching-ul, masajele si blackroller-ul mi-au adus rezultatele pe care le asteptam atat de mult. Se zice ca o accidentare invinsa poate conta mai mult decat o cursa castigata, eu sunt bucuros ca pot sa ma antrenez din nou si ca ma pot concentra pe maratonul ce urmeaza in aprilie.

Mai multe poze gasiti aici: Böblingen Winterlaufserie - Magstadtlauf


No comments: