16 October 2013

Fisherman's Friend StrongmanRun



Am fost innebunit cand am vazut primul trailer de la concursul asta, trebuia cu orice pret sa particip si eu macar odata. In 2012 am ratat cu putin inscrierile, dar anul asta nu a mai scapat. Concursul e o tampenie de cursa de alergare cu obstacole, genul celor foarte la moda in perioada asta, asemanator cu Tought Mudder, Spartan Race sau Warrior Dash. Un moment prielnic sa te noroiesti din cap pana in picior, asa cum nici in copilarie nu ai reusit!
A trebuit sa fiu pe faza cu inscrierile, desi este un concurs de amuzament in fiecare an e o inghesuiala incredibila. Anul asta au fost disponibile 12.000 de locuri iar toate s-au consumat in 24 de ore, cu toate ca taxa de inscriere a fost 110€ (complet exagerat parerea mea). Dar noh, unde-i inghesuiala trebuie sa fie ceva interesant, nu!?
Inca mai am dureri de genunchi dar am decis totusi sa alerg ca sa facem un dream team alaturi de Mishu si Anastasia, sa mergem incet si sa ne distram pe traseu. Chiar ne-am pregatit temeinic pentru ce urma, Dana ne-a facut rochii de balerine ca sa dam bine in peisajul mai degraba de bal mascat decat de cursa de alergare. Avand in vedere competitia cred ca este cel mai greu concurs din lume, aici participa Batman, Superman, Hulk, Capitan America, King Kong si multi alti supereroi si monstri ce tot felul.
La start veselie mare, 12 mii de oameni pe linia de start/finish a pistei de formula1 de la Nürburgring, soare pe cer, rock in boxe!!! Wohooo, sa-i dam drumul… Boom! Start! Partea proasta ca e startul a durat o vesnicie, ba chiar doua vesnicii. Drept e ca noi eram in spate de tot, dar cred ca am stat 20 de minute pana am trecut si noi linia de start, asa ceva nici la maratonul de la Viena nu am vazut! Dar odata porniti ne-a simtit bine. Au urmat 2 ture, de cate 11km cu cele 18 obstacole pregatite de organizatori. Primii km i-am facut pe pista, 2-3 sicane de incalzire dupa care ne-au scos in decor, cativa baloti de paie de sarit si cateva serpentine ca sa ne ameteasca. Au urmat niste scari si o portiune de offroad ca sa ajungem la primele obstacole mai serioase: transeele pline cu spuma alba, cu mocirla si cu noroi gros, urmate de plase pe sub care trebuia sa ne taram, curent electric, furtune cu apa… Asta cu electricitatea nu mi-a placut deloc, socul nu a fost chiar mic, m-a trantit rau de tot cu botul in noroi. A doua tura am evitat curentul stand in spatele unui malac care ridica plasa suficient de mult ca sa ma strecor dupa el. Mai departe alte santuri, garduri si cauciucuri de toate felurile. O portiune draguta a fost cea cu topoganul de apa urmat de o movila al dracu de abrupta. Noroaie si alte noroaie, bazinul de apa in care abia ajungeam cu varfurile picioarelor pe fund, si alte obstacole cu electricitate. In zona de finish au fost amenajate cele mai multe obstacole, de la ziduri de 7-8 metrii inaltime din baloti, la noroaie groase in care Mishu isi pierdea adidasii, munti de cauciucuri si plase de catarat.
O nebunie! Obstacolele au fost foarte faine si in gasca chiar ne-am distrat pe ele. Partea mai putin placuta e ca s-a stat enorm de mult la coada, cei 12000 de oameni au fost mult prea multi pentru traseul dat. Au fost obstacole la care am stat pe loc chiar si 20 de min, norocul nostru a fost ca soarele a fost pe cer, ca altfel nu cred ca ar fi fost prea amuzant. Din pacate asta a stricat mult din amuzament, in a doua tura nu prea ne-a mai placut sa asteptam uzi si noroiti la fiecare trecere mai ingusta. Concursul este clar comercial, preturi mari si participanti foarte multi, asa ca nu am cine stie ce asteptari de la organizatori, dar e pacat pentru ca ar putea fi o cursa mult mai faina.
Noua ne-a placut pana la urma, este amuzant iar alaturi de prieteni merita oricand sa incercati asa ceva. Trebuie totusi sa va incarcati cu mult calm inainte de start si sa nu aveti asteptari prea mari, pana la urma este un circ si o bascalie si nimic mai mult! 



 La final nu am avut unde sa ne spalam, din nou o inghesuiala de nedescris, Sebi si Dana ne-au facut niste poze si am plecat noroiti si obositi spre casa. Adidasii cu care am alergat au fost irecuperabili, a trebuit sa ii arunc, iar hainele le-am spalat de 3 ori ca sa iasa complet nisipul din ele. Concluzii ? Mi-am facut damblaua ca sa zic asa… a fost fain, dar nu prea! Odata merita incercat dar mie a doua oara nu imi mai trebuie.


Mai multe poze gasiti aici: StrongmanRun

No comments: