24 January 2015

Salomon X Trail Run

Dupa atatea luni de antrenament abia asteptam sa termin triatlonul ca sa ma pot relaxa o perioada. Stiam ca voi aveam nevoie de o pauza, chiar si inainte de triatlon ma simteam satul si obosit. Cu toate astea am decis de prin primavara sa particip la acest mic concurs de trail running din Padurea Neagra. Fiind la doar o saptamana dupa Kraichgau stiam ca v-a trebui sa alerg incet si sa incerc sa nu ma obosesc mai mult decat trebuie. Dar tot am fost nerabdator sa vina weekendul sa mergem sa gafaim putin la munte.

Mini sedinta tehnica scurta si la obiect: ''Ma baieti, sa aveti grija si distractie placuta!''

Salomon X Trail Run este un mic concurs de trail la doar a 3-a editie dar reuseste totusi sa adune la start 2-3 atleti profesionisti de la echipele europene de trail, ceva schiori si biatlonisti dar si soferi de autobuz, brutari si dentisti de prin zona. Fiind in inima Padurii Negre, natura si relieful sunt un mediu absolut perfect pentru un astfel de concurs, organizatorii se mandresc ca ar fi ''Cel mai greu semi-maraton din Germania''. Eu m-am inscris la traseul de 21km cu 900m de catarare si am reusit sa o conving pe Dana si pe colegul meu sloven, Michael, sa participe la tura de 10km.
Vremea a fost superba, o zi frumoasa de vara, startul abia la ora 14, organizarea simpla, toate astea au facut o atmosfera foarte relaxanta si prietenoasa. Iar traseul nu putea fi decat minunat, peste asteptarile mele.
Dupa ce se iese din micutul satuc, primii kilometri pornesc pe forestiere care intra ulterior intr-un superb canion ingust, intortocheat si in coborare. Jos in vale se termina distractia, incepe prima catarare de vreo 2.5km si o panta infioratoare de ~15%. De aici incepe sa imi placa chiar, majoritatea celor din grupul in care ma aflam incep sa sufere iar eu m-am apucat sa-i crosetez cate unul. Se pare ca am o placere sadica de a trage tare unde-i dealul mai mare, dar drept e ca odata ce am ajuns sus m-au prins toti mosii din urma. A urmat o coborare lunga, pe care am cam simtit-o in genunchi, doar ca sa ajungem la ce-a de-a doua catarare a traseului. De data asta a fost si mai cumplit, un single trail pietros care urca pieptis, pe alocuri aproape ca alergam in 4 labe.


In varf imi revin cu greu din gafait dar incep ceva forestiere mai plate. Mai reusesc sa mai depasesc 3-4 pensionari ramasi fara baterie si chiar la final ma abitionez sa-l mai prind pe inca unul dar nu reusesc decat sa ajung rosu ca un pepene la linia de sosire (doar ca sa aiba Dana motiv sa-mi reaminteasca ca am promis ca merg incet azi). Am terminat in exact 2 ore, obosit dar happy.
Restul dupamiezei ne-am petrecut-o la premiere, cu mancare buna, muzica traditionala, tombole, bere, totul degenerand intr-un mini oktoberfest. Foarte fain, aici sigur mai venim!

Mai multe poze: Salomon X Train Run Breitnau.
Activitatea pe Strava.
Situl Organizatorilor: Skizunft Breitnau.


Gata, acum chiar ca o las mai moale.

No comments: